responsive website

Responsive website

Wat is een responsive website?

Een responsive is zo ontwikkeld dat het zichzelf aanpast aan elk denkbaar resolutiescherm. Zo kunt u denken aan verschillende smartphones, tablets en laptops tot aan gigantische Smart Tv’s. Hierbij reageert uw design en content op het desbetreffende toestel waarop het weergegeven moet worden. Op die manier bent u bezig om de gebruikerservaring voor uw bezoekers te verbeteren en zo behaald u meer conversies.

Sinds dit jaar wordt al meer dan 60% gesurft naar een website met mobiele telefoons. De mobiele ervaring behoort hedendaags tot de customer journey van het uiteindelijke beslissingsproces.

responsive website laten maken

Waarom een responsive website laten maken?

De mobiele internetervaring wordt steeds belangrijker in het beslissingsproces van potentiële klanten. Er zijn nu al sinds april 2016 meer mobiele zoekresultaten uitgevoerd dan op de desktop. Bedrijven laten steeds vaker een aparte mobiele website ontwikkelen, maar het is dus ook mogelijk om de huidige website of een website voor zowel alle toestellen en apparaten te ontwikkelen. Zo hoeft u zich maar op een website te focussen.

Ook laten de zoekmachines eerst de mobiele websites zien onder gebruikers die aan het surfen zijn via mobiel. Dat betekent dat, als u geen gebruik maakt van een responsive website, uw website niet naar boven komt in de zoekresultaten. Google kijkt puur naar de gebruikerservaring en stelt belangrijke eisen om dus in deze organische resultaten te mogen komen. Op die manier kunt u dus veel omzet krijgen.

Voordelen responsive website

Het voordeel van een responsive website is dat uw website geschikt is voor alle apparaten, u maar een Content Management Systeem (CMS) nodig heeft, u maar een keer uw content hoeft te creëren, zonder dat u een desktop-variant website en mobiele website heeft.

Ook kunt u de tijd dat u in een aparte mobiele website investeert, investeren in een website om zo hoger in de organische zoekresultaten te komen.

Een responsive website is dan ook een goede investering in uw online prestaties en levert op termijn veel geld op. Op die manier houdt u veel beter zicht van uw online marketinginspanningen.

Ook is een responsive website goed voor de mobiele vindbaarheid in de organische zoekresultaten. Een website, die niet volledig responsive is, wordt niet getoond in de organische zoekresultaten van zoekmachine Google, Yahoo en Bing.

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over uw mogelijkheden van een responsive website laten maken? Neem dan contact met ons op en wij nemen binnen vier uur contact met u op.

Contact opnemen