Uw website al klaar voor mobiel

Uw website al klaar voor mobiel

In 2015 kondigde zoekmachine Google aan dat de mobiel vriendelijkheid van een website wordt geoorloofd en dat websites, die niet mobiel vriendelijk waren, automatisch achteraan werden geplaatst in de mobiele zoekresultaten. Nu, in mei 2016, laten we de ontwikkelingen zien op het mobiel responsive maken van uw website.

Via de mobielvriendelijke test kunt u kijken of uw website mobiel vriendelijk is. U kunt dit zien als een soort website check. In diverse thema’s zijn de websites automatisch responsive en dan valt zo een test positief uit. Maar is uw mobiele website, zoals dat in de test wordt aangegeven, daadwerkelijk klaar voor mobiel gebruik?

Steeds vaker zien we websites die niet geoptimaliseerd zijn voor de mobiele gebruikers op de website en dat zijn gemiste kansen met betrekking tot uw conversies.

Wat zijn dan de oorzaken?

Het komt vaak voor dat de Googlebot geen toegang heeft tot uw JavaScript-, CSS- en afbeeldingsbestanden waar uw website gebruik van maakt. Via ‘Fetchen als Google’ in Google Search Console kunt u zien hoe zoekmachine Google uw pagina’s weergeeft.

In vele gevallen, ook al is uw mobielvriendelijke test positief, ziet u in de meeste gevallen dat dus niet alle elementen van uw desktop-versie op de mobiele website goed wordt waargenomen. Hou de mobiele website kort en krachtig, kies de elementen uit die echt belangrijk zijn, want mobiele gebruikers zijn andere type gebruikers dan desktop gebruikers.

Een ander veel voorkomend probleem dat wij vaak merken bij onze klanten is dat bepaalde content niet wordt afgespeeld, omdat bepaalde Flash- en andere beperkingen niet wordt ondersteund op mobiele apparaten. Met de Google Web Designer kunt u HTML5-animaties ontwikkelen die weergegeven kunnen worden met Flash- of andere multimedia objecten. Met HTML5-animaties werkt wel mogelijk om op alle apparaten.

Ook komt het regelmatig voor dat mobiele gebruikers een 404-pagina te zien krijgen als zij een desktop-versie openen. Via Google Search Console -> crawlfouten -> crawlfoutenrapport voor mobiel, ziet u mogelijk 404-pagina’s die op de mobiele website worden weergegeven. Gebruik waar mogelijk een responsive webdesign voor bepaalde belangrijke webpagina’s.

Het komt vaak voor dat de webpagina om contact op te nemen met de webbeheerder niet of nauwelijks aansluit bij het gebruik op de mobiele apparaten. Als advies geeft Webizx internetbureau mee dat het verstandig is om voor die webpagina een aparte, mobiele webpagina aan te maken en om te leiden naar de mobiele versie.

mobiele website
Wat ook vaak voorkomt is dat de mobiele webpagina’s te traag laden. Langzame mobiele pagina’s zijn een doorn in het oog en wordt door zoekmachine Google hard aangepakt. Via de tool Google Pagespeed Insights ziet u aandachtspunten die u moet realiseren om uw paginasnelheid te verbeteren. De drie meest voorkomende noodzaken die u moet volgen om uw gemiddelde laadtijd van uw website te verbeteren:

  1. Trage servertijd: heeft te maken met uw hostingprovider. Dit is eenvoudig op te lossen door naar een andere hostingpartij te gaan of uw hostingserver aan te passen (bijv. van shared hosting naar een VPS-hostingserver). Bij een shares hosting deelt u de server met een X aantal andere websites.
  2. JavaScript en CSS boven de vouw die de weergave blokkeren, moet u verwijderen of aanpassen: De “CSS boven de vouw” is heel makkelijk op te lossen met de plug-in Autoptimize. In dit YouTube-filmpje is te zien hoe u de CSS boven de vouw kunt verbeteren.
  3. Afbeeldingen comprimeren: het doel met comprimeren van afbeeldingen is dat u de bestandgrootte kleiner maakt. Bij een of enkele afbeeldingen heeft dit niet heel veel effect op uw website, maar met enkele tientallen levert dit toch weer een paar milliseconde op! Afbeeldingen comprimeren is het meest eenvoudig via Photoshop. Echter, als u geen Photoshop heeft, dan is het ook mogelijk om uw afbeeldingen te comprimeren met Tinypng.

pagina_snelheid_website_meten
Webizx internetbureau werkt professioneel aan de paginasnelheid van uw website. Voor een betaalbare prijs kunnen wij uw website volledig optimaliseren op uw paginasnelheid. Loopt u tegen problemen aan of heeft u interesse in de diensten van Webizx internetbureau? Neem dan direct contact met ons op.

No Comments Yet.

Leave a comment