goede over ons pagina

goede over ons pagina

Elke website heeft wel een ‘over ons’ pagina. Voor veel ondernemers wordt deze pagina als niet belangrijk aanschouwt, maar toch heeft deze pagina veel toegevoegde waarde. Het kan heel simpel gezegd, een conversie maken of een conversie breken.

Als ondernemer heeft u een verhaal over waarom u een bedrijf begonnen bent en waarom bezoekers voor uw bedrijf zouden moeten kiezen. Ook willen bezoekers graag weten wie er achter een website zit, voordat zij in de toekomst zaken willen doen. In dit blogartikel vertellen we handige tips die u kunt gebruiken.

Je bent het bedrijf begonnen omdat?

Wanneer bezoekers geïnteresseerd zijn in uw producten of diensten willen zij graag weten wie er achter de website zit. Een goede ‘over ons’ pagina moet de inhoud bieden om betrouwbaarheid te garanderen.

Naast een kort overzicht is het voor bezoekers ook leuk om te lezen waarom u als ondernemer het bedrijf begonnen bent, hoe u op het idee bent gekomen om het bedrijf op te richten en waarom bezoekers op uw website de conversie moeten maken.

Om het nog persoonlijker en toegankelijker te maken voor bezoekers kan het goed helpen om een foto van u toe te voegen op de website. Hierdoor kunnen bezoekers direct een gezicht geven aan diegene die achter de website zit en veel bezoekers vinden dat een prettig idee.

De kernwaarden delen met bezoekers op de website

Bezoekers willen graag weten waar uw bedrijf voor staat. Door helder en kort te formuleren waar jouw bedrijf over gaat zorgt ervoor dat bezoekers uw bedrijf kunnen identificeren en groeit het vertrouwen en geloofwaardigheid bij potentiële bezoekers. Een kortbondige visie, missie en de belangrijkste kernwaarden zullen helpen om deze elementen goed terug te laten komen en zullen bijdragen aan de genoemde aspecten.

Een belangrijke tip is om woorden te vermijden als: toonaangevend, als beste, enzovoort. Dat werkt voor een grote groep juist averechts en komt niet altijd geloofwaardig over.

Bezoekers overtuigen met afbeeldingen

Een goede manier om aandacht te wekken bij bezoekers is door het tonen van afbeeldingen of filmpjes. Direct heeft het toevoegen van filmpjes ook effect op de Google ranking, wat dus ten goede komt voor jouw vindbaarheid van uw website. Ook wekt afbeeldingen en filmpjes directe aandacht en zorgt ervoor dat bezoekers langer op jouw webpagina blijven. Om direct impact te creëren met afbeeldingen zijn er de volgende punten mogelijk:

  • Met een strakke bedrijfsfilm is het mogelijk om kort en bondig uw bedrijf te presenteren en tegelijkertijd uw bedrijf aantrekkelijk visueel te maken. Dit heeft direct meerwaarde voor bezoekers.
  • Afbeeldingen als achtergrond die achter de tekst goed zichtbaar zijn en inspireren.
  • Overzichtelijke en duidelijke infographic, waarmee het mogelijk is om potentiële klanten in de markt weet te overtuigen waarin uw bedrijf opereert.

U moet als ondernemer de bovenstaande tips over afbeeldingen en filmpjes wel doen door het aanbrengen van toegevoegde waarde. Een overload aan afbeeldingen en filmpjes zullen bezoekers alleen maar afleiden dan dat je de interesse wekt.

Het is belangrijk om in uw hoofd te houden dat bezoekers met name geïnteresseerd zijn in hetgeen waar zij voor komen, namelijk het voldoen aan de behoeften. Wat veel ondernemers vergeten is dat bezoekers van tevoren belangrijk vinden dat zij benieuwd zijn naar de personen die het bedrijf vormgeven.

Middels een goede ‘over ons’ pagina kunt u dit op een duidelijke manier presenteren. Bent u een klein bedrijf is het leuk om iedereen mee te nemen en bij grotere bedrijven raden we aan om bepaalde afdelingen van dichtbij te confronteren. Vooral de afdelingen die nauwlettend met bezoekers bezig zijn en met klanten.

Praktische tip: hoe persoonlijker het wordt hoe meer betrokken de bezoekers zich zullen voelen bij het bedrijf.

Mocht u na het lezen van dit artikel enthousiast geworden zijn van de waarde die een goede ‘over ons’ pagina op de conversie voor uw organisatie, maar heeft u behoefte aan hulp of advies? Onze online marketingspecialisten vinden het een leuke uitdaging om deskundig advies te geven over de mogelijkheden die met online marketing benut kunnen worden. Neem vrijblijvend contact met ons op.

No Comments Yet.

Leave a comment